بیشتر مردم هنگام مصرف دانه آفتابگردان نگران چربی آن هستند اما دانستن این نکته ضروری است که دانه آفتابگردان حاوی چربی های سالم گیاهی است که سبب تامین چربی های اشباع نشده ضرروی در بدن شما می شود.با این مطلب از طارومیس همراه باشید تا اطلاعات جامع تری درباره ارزش این دانه شگفت اور بدست اورید.

ارزش غذایی دانه آفتابگردان خام:


دانه آفتابگردان خام غنی از کالری است.هر 100 گرم از این دانه ها حدود 585 کالری انرژی دارد.همچنین این دانه ها حاوی مقدار کافی فیبر (8.5 گرم) و چربی (51.5 گرم) هستند.چربی های موجود در این دانه اکثراً غیر اشباع است که چربی های خوبی هستند. آنها همچنین غنی از پروتئین (20.77 گرم) هستند.دانه آفتابگردان دارای ویتامین هایی مانند تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، فولات ، کولین ، ویتامین B6 ، ویتامین C و ویتامین E می باشد.همچنین حاوی مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، روی و غیره می باشد.در صورت مصرف دانه های آفتابگردان،ترکیبات گیاهی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنلیک که آنتی اکسیدان های قوی هستند،در اختیار ما قرار می گیرند.البته احتمالا ارزش غذایی دانه آفتابگردان برشته شده با خام ان متفاوت است.

فواید دانه آفتابگردان خام:


1-تقویت کننده ایمنی بدن:


اثرات تقویت ایمنی دانه های آفتابگردان به دلیل وجود ویتامین E ، روی و سلنیوم در آنها است.
ویتامین E قدت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و از چندین بیماری عفونی محافظت می کند.همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است و از آسیب رادیکال های آزاد به سلول های سالم بدن ما جلوگیری می کند.
روی از بدن ما در برابر التهاب ، آلرژی و عوامل بیماری زا محافظت می کند ، بنابراین از عفونت جلوگیری کرده و ایمنی کلی را افزایش می دهد.
سلنیوم باعث کاهش التهاب و افزایش ایمنی بدن می شود.همچنین به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.

2-کاهش کلسترول:


محتوای فیبر دانه های آفتابگردان میزان کلسترول LDL را در خون کاهش می دهد.
نیاسین یا ویتامین B3 موجود در دانه های آفتابگردان میزان کلسترول کل و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک در دانه های آفتابگردان کلسترول HDL را افزایش می دهد و سطح کلسترول سرم را کاهش می دهد.

3-محافظت از قلب:

 

دانه های آفتابگردان غنی از اسید اولئیک و لینولئیک و چربی غیر اشباع و سدیم است. آنها همچنین حاوی منیزیم ، پتاسیم و فیبر هستند. همچنین این ماده به کاهش فشار خون و سطح کلسترول سرم کمک می کند. مصرف آنها همچنین باعث کاهش آریتمی قلبی می شود. همه این تأثیرات به محافظت از بدن ما در برابر بروز اختلالات قلبی عروقی کمک می کند.

4-کاهش خطر سرطان:


بتا سیتوسترول موجود در دانه های آفتابگردان به جلوگیری از سرطان کمک می کند.از رشد سلولهای توموری جلوگیری می کند ، اندازه تومور را کاهش می دهد و همچنین از متاستاز جلوگیری می کند.

وجود آنتی اکسیدان های قوی در دانه های آفتابگردان همچنین خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

مصرف این دانه ها نیز احتمال سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

5مدیریت دیابت:


تخمه آفتابگردان در کاهش سطح قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است.

6-عملکرد مغز را تقویت می کند:


دانه های آفتابگردان حاوی ویتامین B6 هستند.که باعث بهبود خلق و خو و تمرکز و تقویت حافظه می شود.همچنین باعث آزاد شدن سروتونین و نوراپی نفرین در بدن ما می شود.

تخمه آفتابگردان همچنین به کاهش علائم مرتبط با سندرم قبل از قاعدگی (PMS) کمک می کند.

7-به کاهش وزن کمک می کند:

 

دانه های آفتابگردان غنی از پروتئین و فیبر هستند. آنها باعث می شوند برای مدت طولانی احساس سیری داشته باشید به همین دلیل میزان مصرف مواد غذایی کاهش می یابد و در نهایت تعداد کالری مصرفی را کاهش می دهند.این به کاهش وزن کمک می کند.

8-یک نیروگاه انرژی:

 

دانه آفتابگردان خام منبع خوبی از تیامین (ویتامین B1) است. تیامین به تجزیه کربوهیدرات ها،پروتئین ها و چربی های موجود در بدن ما کمک می کند و سبب افرایش انرژی می شود.همچنین باعث عضله سازی در بدن می شود.
یک مشت دانه آفتابگردان می تواند هنگام مصرف انرژی فوری به شما بدهد.

9-در درمان کم خونی کمک می کند:


دانه های آفتابگردان منبع خوبی از آهن هستند. مصرف این دانه ها باعث افزایش سطح آهن در بدن می شود،بنابراین به افرادی که از کم خونی رنج می برند کمک می کنند.

10-به سم زدایی از بدن کمک می کند:


دانه های آفتابگردان فعالیت ضد باکتریایی زیادی دارند. آنها در از بین بردن موثر باکتری ها و میکروب ها از سلول موثر هستند.
همچنین این ماده به دفع سموم از بدن کمک می کنند.

11-برای پوست مفید است:

 

مصرف دانه های آفتابگردان پوست ما را درخشان نگه می دارد. فعالیت ضد باکتری و ضد قارچی این دانه ها نیز از عفونت جلوگیری می کند ، بنابراین پوست ما را شفاف نگه می دارد.

اسیدهای اولئیک و لینولئیک موجود در دانه های آفتابگردان به تشکیل کلاژن و الاستین کمک می کنند و باعث تسریع در ترمیم زخم می شوند. آنها همچنین از ایجاد جای زخم جلوگیری می کنند.

از هر گیاه آفتابگردان حدود 2000 دانه بدست می آید. این دانه ها را می توانید به عنوان میان وعده مصرف کنید و یا می توانید انها را به مواد غذایی زیر اضافه کنید:
نان
مافین
ماست
سیب زمینی سرخ کرده
سالاد
حتی می توانید کره آفتابگردان تهیه کنید که با استفاده از این دانه ها تهیه شده است.

عوارض جانبی دانه های آفتابگردان:


مصرف بیش از حد دانه آفتابگردان ممکن است باعث استفراغ ، معده درد و یبوست شود.
افرادی که به دانه های آفتابگردان حساسیت دارند ممکن است علائمی مانند استفراغ ، بثورات ، مشکل تنفس ، تورم و خارش در اطراف دهان و غیره داشته باشند.
دانه های آفتابگردان غنی از کالری هستند. مصرف بیش از حد ممکن است منجر به افزایش وزن شود.
دانه های آفتابگردان حاوی آثاری از کادمیوم است. خوردن زیاد دانه می تواند برای کلیه های ما مضر باشد.
خوردن بذرهای جوانه زده آلوده ممکن است منجر به عفونت باکتریایی (سالمونلا) شود.

مقدار مصرف روزانه دانه های آفتابگردان:


دانه های آفتابگردان نباید بیش از 1 فنجان کوچک (حدود 30 گرم) در روز مصرف شود.

در این بخش سوالات متداول درباره دانه آفتابگردان را پاسخ می دهیم.


ایا کره آفتابگردان برای بدن مفید است؟


مانند دانه های آفتابگردان ، کره دانه آفتابگردان دارای ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و پوست و غشای اعضای بدن را سالم و قوی نگه می دارد. 2 قاشق غذاخوری کره دانه آفتابگردان 40٪ از مقدار روزانه ویتامین E بزرگسالان را تأمین می کند.

آیا دانه های آفتابگردان برای کاهش وزن مفید هستند؟


در حالیکه کالری متراکم است ، تخمه آفتابگردان غنی از مواد مغذی است که ممکن است به کاهش وزن کمک کند. پروتئین ، چربی و فیبر،سیر کننده هستند و باعث می شوند تخمه آفتابگردان به عنوان گزینه ای مناسب برای میان وعده انتخاب شوند.

ایا ممکن است دانه های آفتابگردان اثرات منفی برای بدن داشته باشند؟


دانه های آفتابگردان می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند که در حد متوسط و به جای میان وعده های کم کالری و ناسالم استفاده شوند. به خاطر داشته باشید که بسیاری از تخمه های آفتابگردان فرآوری شده مملو از نمک هستند. نمک زیاد در رژیم غذایی برای قلب و کلیه های شما مضر است.

 

بنظر می رسد دانه های آفتابگردن می توانند جایگزین خوبی برای مواد غذایی ناسالم در سبد غذایی هر خانوار شوند همچنین استفاده از دانه های آفتابگردان به صورت خام و بدون اضافه کردن نمک بیشترین فایده را برای شما خواهد داشت.

پایان

همه چیز درباره ی زیتون و ارزش غذایی ان

روغن ذرت مفید است یا خیر؟

ایا استفاده از روغن بادام زمینی برای اشپزی منظقی است؟

دانه ,آفتابگردان ,های ,، ,کاهش ,کند ,دانه های ,های آفتابگردان ,می کند ,دانه آفتابگردان ,کمک می ,آفتابگردان میزان کلسترول ,آفتابگردان دارای ویتامین ,دانه آفتابگردان دارای

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

طراحی گرافیک سر صدا دانلود جزوه حسابان کنکور وبلاگ اراک فروشگاه گیوه کرد گروه صنعتی تسمه آتابلت خدمات پس از فروش پکیج دیواری و تصفیه آب در شیراز آریا موزیک مردپاییزی Roman-vijeh.blog.ir